Vlees

Duurzaam varkensvlees
Als sinds 1967 hebben wij op ons bedrijf varkens. In het voorjaar van 2010 hebben wij ons aangesloten bij Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV). Dit hebben we gedaan om ons te onderscheiden van andere varkensbedrijven en voor een beter welzijn van de varkens. Wij hebben voornamelijk opfok, dat betekend dat de varkens bij ons geboren worden. Daarnaast hebben wij een minimaal aantal mestvarkens.

Wat betekend duurzaam voor onze varkens?
- extra stalruimte
- beter voer
- speeltjes
- onbeperkt drinkwater
- nooit meer castreren
- geen antibiotica
- vaste dierenarts
- maximaal 2 uur transport

Naast een beter dierenwelzijn hebben wij op ons bedrijf het ras Piétrain varkens. Het Piétrain-varken is een van de meest gespierde varkensrassen ter wereld. Dit zorgt voor kwaliteitsvlees, en dat proeft u.

Rundvlees
Eens in de zoveel tijd laten wij een rund slachten en verpakken wij deze voor de verkoop. Elk deel van de rund is hierdoor bij ons te bestellen.

Biologisch Kippenvlees
Ons biologische kippenvlees komt van de Polderhoenderhof. Het vlees komt van de Polderhoen, dit is een speciaal ras. Omdat de kip langzaam groeiend en sterk is, is het een goede kip om biologisch te houden. Het voornaamste kenmerk van de biologische opfok is dat de kippen meer ruimte hebben en dat ze naar buiten kunnen. Daarnaast zijn er nog diverse strenge eisen waaraan biologische kip moet voldoen. Doordat de kip biologisch is, heeft deze meer smaak en een stevigere structuur.

Biologische Snacks
Sinds kort beschikken wij ook over een assortiment van biologische snacks, zoals hamburgers, frikadellen, kroketten en mexicano's.

Wat is Landwinkel?
Ongeveer 100 boerderijwinkels mogen zich Landwinkel noemen en daar komen er ieder jaar enkele bij. Landwinkel is een coöperatie van samenwerkende boeren met een boerderijwinkel. Daar heeft u ook voordeel van! Door samen te werken vindt u in uw Landwinkel uw eigen streekproducten, maar ook eerlijke en heerlijke producten uit andere regio's. Uw boodschappen doen bij een Landwinkel is een beleving! Een pure beleving, wel te verstaan.