Genieten van boerenkaas van de boerderij
Bij onze winkel vind u niet alleen koeien maar ook geitenkaas.
Direct van de boerderij dus echte boerenkaas.
Kaas gebruik je in salades, als broodbeleg, bij de borrel op een toastje, als dessert, om gerechten te gratineren of in kaassauzen.
Ook aan het fornuis in de keuken maak je de lekkerste cordon bleu met boerenkaas.
De kaasmakers van Landwinkel verstaan hun vak.
Naast de gewone soorten van jong tot overjarig zijn de kruidenkazen erg in trek.
Steeds worden er weer nieuwe varianten aan het assortiment toegevoegd.
Wij laten u dan ook met trots de kazen proeven.
Kaasboerderij de Ossewaart uit Werkhoven maakt zijn kaas van rauwe melk en dat maakt zijn product onderscheidend en bijzonder.
Dit zijn onze belangrijkste kruidenkazen:
Fenegriek Honing - klaver |
Blauwe kaas Le Petit Doruvael Groene pesto Sambal Tomaat olijf |
Brandnetel Tynjetaler Basilicum Mosterd |
Recepten met boerenkaas
- Kaasburgers met havermout en ui snippers (vegetarisch)
- Preisoep met boerenkaas
- Kaasaardappels uit de oven
- Kaas en Spektaart
Fenegriek:
Fenegriek is een plant uit de vlinderbloemenfamilie.
De plant wordt ook wel 'foenegriek' of 'Grieks hooi' genoemd.
De plant wordt toegepast als keukenkruid.
Het komt oorspronkelijk uit Mesopotamië en was reeds in de oudheid bekend in het Middellandse Zeegebied.
Tegenwoordig wordt fenegriek ook geteeld in Centraal-Azië.
Fenegriek is rijk aan ijzer en koper.
Uit dierstudies blijken gunstige effecten van extracten van fenegriek zaden op de bloedsuikerwaarden.
Ook bij mensen zijn er aanwijzingen dat consumptie van fenegriek zaden de glucosetolerantie kan verbeteren bij patiënten met diabetes.